Ова е можеби еден од најдобрите говори во поново време. Стив Џобс говори  пред дипломците на Станфорд во 2005 година, а  преку примери од својот драматичен живот дава скапоцени совети  како да се искористат потенцијалите и да се пронајдат суштината и среќата на живеењето.

СПОДЕЛИ
Претходна објаваLady Dior | Метармофоза
Следна објаваМи помина цел живот пред очи
Афирмацијата на уметничките вредности обелоденети преку седмата уметност е нејзин печат врз креативната страна на животот. Во чекор со последните ажурирања од својата област, внимателно ја унапредува уметноста. Суптилното комуницирање преку музиката и користењето на мултимедијалниот приказ на уметноста ја прават непоправлив оптимист и трагач кон суперлативот од светски убавини.

1 коментар

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР