Отсекогаш  низ историјата, Македонија била крстосница на Балканот, во која се вкрстувале главните патишта кои ги поврзувале северот и југот, истокот и западот. Секој македонски град има свој посебен начин на живот, историја и легенди, скриени богатства, типични мириси и културни разлики. Иако Македонија е мала земја, овие разлики помеѓу градовите се доста големи. Погледнете го ова интересно видео од Murat Karakas, турски фотограф кој го „уловил“ своето патување во Македонија со својот Canon 5D Mk II.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР