автори Објавено од Петар Решов

Петар Решов

68 ОБЈАВИ 0 КОМЕНТАРИ

‎12 МОЛБИ НА ЕДНО КУЧЕ

Мојот живот трае од 10 до 15 години. Секое разделување со тебе за мене значи патење. Размисли за тоа пред да ме земеш. Сакај ме...

Мојата мајка

Мојата мајка имаше само едно око. Ја мразев...беше срамота за мене. Во нашето училиште подготвуваше храна за учителите и за нас. Еден ден додека уште...

Режисерите и нивните најчести музи

Добриот филм зависи од многу носечки фактори, но фундементот за генијално филмско остварување лежи во односот  помеѓу режисерот и актерот во главниот лик на...

Фото на денот | Мојот “живот”

Додека Вие седите во Вашиот топол дом и ја гледате оваа фотографија многумина луѓе седат надвор на ладно и молат за корка леб. Не...
video

Еден ден во Индија

Ова видео наречено "Еден ден во Индија" ја прикажува 3 неделната турнеа на Daniel Klein и Mirra Fine низ волшебната Индија. Република Индија е држава...
video

Супер креативна реклама за новата Kia Sorento

Се започнува со прашањето: Од каде доаѓаат бебињата?  Погледнете како таткото се снаоѓа во оваа деликатна ситуација.

Фото на денот | Сликарот и неговиот оркестар

Фотографија на Антон Соколов кој си поиграл со светлината и го добил ова фантастично ремек дело. Одличен концепт, замисла и реализација.

Морски прасиња на Олимписки игри

Maverick Arts создадоа прекрасен календар со морски прасиња кои учествуваат на Олимписките игри. Тие пливаат, трчаат, возат велосипед и учествуваат во разни игри. Сите...
video

Тоше Проески | Све је ово премало за крај

Зарем денес на неговиот роденден да бидеме облиени со солзи? Зарем денес е ден на жалост? Радувајте се и бидете среќни на овој ден,...
video

Негативни луѓе

Ослободете се од негативните луѓе од Вашиот живот. Мора да научите да го оставите минатото зад Вас и да продолжите напред со животот. Пораснете...

Фото на денот | Контраст

Контрастот, како поим, означува спротивност на вредностите во еден елемент, односно меѓусебно противставување на различни вредности во една ликовна творба. Контрастот во една творба...

Еволуција на Бетмен логото

Cathryn Lavery го создаде овој прекрасен постер кој ни прикажува како Бетмен логоата еволуирале со текот на времето. Постерот започнува со Batman & Robin: The Boy...