автори Објавено од Петар Решов

Петар Решов

261 ОБЈАВИ 0 КОМЕНТАРИ

Фото на денот | Момент кој никогаш не се заборава

Раѓањето на нов живот е моментот кој никогаш не се заборава, момент кој му дава смисла на сечиј живот. Проблемите и сите лоши нешта...

Фото на денот | Креативност

Дозволете им на Вашите деца да бидат креативни на било каков начин. Во овој случај доколку сте татко, треба да имате големо трпение. На...

Фото на денот | Креативно “ДА”

Креативноста на фотографите и идеите за уникатна венчавка не се исцрпуваат, овој млад пар реши да го ангажира креативниот Mike Kremer за својата свадба. Изборот...

Фото на денот | Angry Birds

Фотографија инспирирана од популарната игра Angry Birds. Адриан Сомелинг повторно не изненадува со неговата креативност и досетливост. Неговиот син е вистинската инспирација за сите негови...
video

Кој си ти навистина?

Неверојатно предавање оддржано од Алан Вотс, британски филозоф и писател. Тој напиша повеќе од 25 книги и бројни статии за теми слични на оваа,...

Портрети изработени под дејство на наркотици

Во 1995 година, уметникот Брајан Луис Сандерс започна проект со кој започна да создава автопортрети секој ден до остатокот од својот живот. Иако ова...
video

Реалистички предизвик | Mark Crilley

Потребни му се само неколку минути за да внесе живот во своите едноставни но реалистички цртежи. Mark Crilley ќе Ве научи како да нацртате печурка...

Реставрирани фотографии од познати личности

Црно бели фотографии реставрирани со помош на Wacom bamboo таблет и Photoshop. За секоја фотографија поединечно се потрошени по 2 часа работа. Погледнете ги овие...

Фото на денот | Зошто ме оставаш мамо?

Фотографија полна со емоции која има способност во истиот момент да Ви ја раскаже целата приказна. Станува збор за мајка која го напушта своето...

“Нурнати” во улогата

Феноменални фотографии кои го претставуваат моментот на судирот помеѓу водата и ликовите. Целиот проект е дело на студентите од Универзитетот за ликовни уметности во...

Перики од вода | Жени

Тим Тадер ја продолжува приказната Перики од вода | Мажи, но овој пат со жени. Целта е да се замрзне моментот кога балонот ќе удри...

Фото на денот | Ураганот Сенди

Неверојатна фотомонтажа од Ураганот Сенди над Њујорк. Природата е толку моќна што ја има способноста да создава прекрасни работи но и да ги уништи...