Во 1995 година, уметникот Брајан Луис Сандерс започна проект со кој започна да создава автопортрети секој ден до остатокот од својот живот. Иако ова звучи како луда идеја, некои од портретите се направени под влијание на разни наркотици. До сега, тој има создадено околу 8.000 автопортрети и според неговата веб страна, за неколку недели тој стана летаргичен и претрпе благо оштетување на мозокот. Сепак, тој продолжи со проектот, но под медицински надзор станува чест гостин во болницата. Оваа серија на портрети е доста интересна само поради фактот што секоја слика е нацртана под дејство на различни наркотици. Погледнете ги цртежите, но не Ви препорачуваме да ја испробате оваа “техника “.

Псилоцибин печурки


Абсинт


Кокаин


Кристал мет


Хашиш


Марихуана


Морфин


Ритилин


Салвиа Дивинорум


Валиум


НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР