Наскоро по текот на реката Hudson, во градот Њујорк ќе се издигне зграда која е проектирана од страна на познатиот архитект Rafael Vinoly (познат по контроверзната зграда Talkie Walkie во Лондон). 

Image may contain: sky and outdoor

Новиот облакодер ќе се издигне заедно со два облакодери на Менхетен, а неговиот надворешен изглед потсетува на дијамант, што самиот по себе асоцира на ултра луксузни станови со неверојатно високи цени. Формата на дијамантот ќе ја градат исклучително остри рабови и благо заоблени површини.

Луксузните ентериери ќе бидат дизајнирани од Groves & co, додека на секој стан ќе му биде загарантиран неверојатен поглед, додека надворешната модерна градина ќе биде проектирана од архитектите на Mathews Nielsen landscape.

Современата архитектура постојано не’ изненадува, нели?!

 

Image may contain: skyscraper, sky, outdoor and water

Image may contain: table, outdoor, indoor and water

 

Image may contain: living room, table and indoorImage may contain: people sitting, living room, table and indoorImage may contain: people sitting, table and indoorImage may contain: indoor

Image may contain: table and indoor

Image may contain: pool and indoor

Image may contain: people sitting, ocean, table, sky, water, outdoor and indoorImage may contain: tree, sky, grass, plant, outdoor and nature

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР