Дизјнерот Renzo Piano и дизајнерското студио Alvisi Kirimoto + partners, додадоа боја на италијанскиот град Tempio Pausania на Sardinia. Со помош на овие движечки, занимливи тенди во живи бои, се нуди поголема можност од колку само декорацијата – на нив е можно да се проектираат милтимедијски содржини и да се направи голема тенда која штити од сонце и дожд.

renzo-piano-alvisi-kirimoto-partners-piazza-faber-sardinia-sails-art-installation-designboom-01 renzo-piano-alvisi-kirimoto-partners-piazza-faber-sardinia-sails-art-installation-designboom-02 renzo-piano-alvisi-kirimoto-partners-piazza-faber-sardinia-sails-art-installation-designboom-03 renzo-piano-alvisi-kirimoto-partners-piazza-faber-sardinia-sails-art-installation-designboom-04 renzo-piano-alvisi-kirimoto-partners-piazza-faber-sardinia-sails-art-installation-designboom-05renzo-piano-alvisi-kirimoto-partners-piazza-faber-sardinia-sails-art-installation-designboom-07 renzo-piano-alvisi-kirimoto-partners-piazza-faber-sardinia-sails-art-installation-designboom-08 renzo-piano-alvisi-kirimoto-partners-piazza-faber-sardinia-sails-art-installation-designboom-09

СПОДЕЛИ
Претходна објаваСтоп за вреќичките под очи – брзо решение!
Следна објаваМартин Кочовски ќе го режира отварањето на фестивалот „Браќа Манаки“
Пилотот кој раководи со летот кој ја открива креативната страна на животот е вечен поддржувач на широката палета уметности, со хиперактивен печат. Без ефект на изненадување поради уметничкиот допир од мали нозе и израснувањето во семејна атмосфера на вистински уметници прават од него модерен боем, шармантен екцентрик, вистински гурман, патувач и трагач по креативитет низ секој агол на планетата. Затекнат во маркетингот и односите со јавност, не успева да се оддели од креативниот максимум во секоја сфера на живеењето.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР