Благоја Дрнков, столб на македонската фотографија почина на 98 години

Благоја Дрнков, основоположник на македонската фотографија и документаристика почина на 31 јануари,2012 год. на 98 години. Тој е човекот на кого денес треба да...

Екстремна фотографија

Уживајте во оваа одбрана колекција на фотографии од екстремни спортови. Доколку сте љубител на адреналин и на превземање ризици, сигурно ќе ви се допаднат...

Капки кои танцуваат | Heinz Maier

Heinz Maier почна да фотографира само пред околу две години, но неговите фотографии од капки заробени во кадар, веќе станаа сензација. Тој е одличен...

Скулптури на врв на молив | Dalton Ghetti

Се што му е потребно на Dalton Ghetti е молив и три основни алатки - жилет, игла за шиење и скалпел. Тој дури и...

Светлина што лебди

Фирмата за осветлување Estiluz создала прекрасна и дискретна ламба која е во форма на балон. Со својата бела и нежна светлина, таа е совршена...

Louis Vuitton | машки модни додатоци

Louis Vuitton колекција на безвременски класици со изразен машки дух во иконски ткаенини (Монограм, Damier) или скапоцени кожи (Nomade, Тајга, Јута), брендирани со LV...

20те најдобри “Playboy” насловни на сите времиња

Ви ги претставуваме 20те најпознати и најкупувани "Playboy" насловни страници на сите времиња. Секоја од нив, икона на своето време и секоја од нив...

Драгана Чуприна | Модата е моја страст

Дозволете да земеме момент од вашето време за да се запознаете поубаво со една од нашите најубави, најхаризматични и најшарматни моделки и водителки –...

Мачки спанковци

Мачките во просек 16 часа од денот го поминуваат во спиење. Тоа го прават насекаде низ домот, бирајќи чудни места и пози. Погледнете ја...

Каде е човекот? | Liu Bolin

Запознајте го Liu Bolin од Кина, познат како "Невидливиот човек", уметник со способност да исчезне во речиси секое опкружување. Liu го користи своето тело...

Морничава уметност | Maskull Lasserre

Исто како што процесот на распаѓање ја открива анатомскaта структура на животните кои изгинале, така делата на Masukull, изгледаат како да биле подложени на...

Кога фирмите за играчки би продавале алкохол

Ана Утопија Џордано е италијанска дизајнерка која на многу интелигентен и досетлив начин ја пренесува својата порака до светот. Нејзината изложба се состои од...

Традиционална дигитална уметност | Валентина и Марина Ременар

Валентина и Марина Ременар се две 19-годишни сестри близначки од Словенија. Двете, иако толку млади, се веќе мајстори на својот занает, а тоа е...

Чудо на природата – Големиот Кањон (САД)

"Големиот кањон" низ кој минува реката Колорадо, е едно од најпознатите обележја на САД и се протега на површина од неверојатни 446 км, преку...

Безопасно оружје | Kyle Bean

Иако ви го претставивме овој уметник пред само неколку дена со своите портрети од отпад, не можевме да одолееме, а да не ви го...

Млади креативци | Ана Китанов – Во себе носам уметност

За старт, која е Ана Китанов? Амбициозна и млада девојка од Кавадарци, која за времетраење од своите 24 години достигнува до статус *дизајнер на ентериер*,...