Неверојатни 3D патеки | Edgar Muller

Реално, интересно и невообичаено, дело на Edgar Muller. Muller е германски уметник, роден во 1968 година, во Западна Германија. На 25-годишна возраст започнува со...

Урбана креативност | Spy

Монотонијата на градската секојдневност може да се надмине со едноставни креативни креации кои може да му дадат посебен изглед на нешто што изгледа сосема...

Огромни портрети | Sten Lex

Огромни рачно изработени портрети во вид на графити од страна на Sten Lex, италјанско дуо кое ја негува уличната уметност. Портретите се изработени во...

Подземна уметност | Метрото во Стокхолм

Со статус на една од најубавите и ексклузивни подземни превозни системи во Европа, метрото во Стокхолм Шведска е се, само обично не. Ова подземно...

Извонредна улична уметност | Русија

Рускиот уличен артист Никита Номерз, транформира напуштени структури во необични и допадливи форми на улична уметност. Карактеристиките на објектите ги користи за да ги...

Lego мост

Железнички мост во Германија, насликан како да е направен од Lego тули, проект на германскиот уличен уметник Martin Heuwold или попознат како MEGX. Погледнете...

Улична уметност инспирирана од книги

Графити-уметниците не се особено познати по нивната наклонетост кон книги - всушност, кога ќе ги сумирате одмаздничките нагони во ноќите, потрошени на уметничка експресија...

Графитите на Banksy оживеаа

Доколку знаете кој е Banksy и ако ја сакате неговата улична уметност, тогаш ова мора да го видите. Фотографот Nick Stern направи еден оригинален...

Уникатна улична уметност

Францускиот уметник Sandrine Estrade Boulet фотографира секојдневни предмети на улиците на Париз, а потоа врз нив доцртува елементи, така што им дава живот и...

Графити револуција

Графитите повеќе не се ретка глетка во ниеден светски град. Ако некогаш момците и девојките кои изаботуваа графити беа прогонувани и апсени заради тоа...

Џиновски гуми за џвакање како уметност

Simone Decker е уметник од Луксембург чија специјалност е уличната уметност, како и поставувањето на апстрактни инсталации во простор. Фотографиите кои ќе ги видите во...

Бетонско шарено платно

Уште една галерија на брилијантни улични дела, ширум светот. Некои од нив се изработени од звучни имиња и веќе популарни уметници, а некои се...

Парче бетон како ремек дело

Денешната галерија е збирка на улични насликани дела, чии автори и покрај обидите ни останаа непознати. Сепак сметаме дека овие графити се креативи, уникатни, интересни...

Најдолгата графити војна | Robbo VS Banksy

Во 1985 година, уличниот уметник Robbo го наслика еден од најстарите графити во Лондон, во еден тунел во Камден. Тоа е еден од ретките...

Смешни очиња на улиците

Германскиот уметник Timm Schneider се сетил на еден необичен тип на улична уметност. Тој изработува големи, округли очи со смешен изглед и ги поставува...

Пред да умрам…

Младата Candy Chang, инспиративна и креативна девојка е креаторот на проектот наречен “Пред да умрам“. Таа патува низ најразлични гардови и населби низ Америка,...