Досега многупати заклучивме дека креативноста е бесконечна, човековата фантазија е огромна, а потребата од уметност насекаде околу нас е неизбежна. Токму затоа, Buff Diss, уличен уметник од Австралија создава несекојдневни улични дела. Наместо да користи бои, Buff своите дела ги создава со леплива лента, се со цел неговите дела да можат лесно да бидат отстранети доколку не им се допаѓаат на минувачите. Погледнете за што станува збор.

6

7

8

9

10

11

12

13

14

СПОДЕЛИ
Претходна објаваМек редизајниран повез на класичните романи
Следна објаваЕхо-куќа | Визба со книги
Членот на креативното семејство кој ја перцепира уметноста како експресионистичка и прогресивна категорија. Со фотографска меморија и селективно избирање и величање на големите уметници, успешно ја промовира креативната страна на животот. Како застапник на уметничките вредности во разнообразност, вистинското креативно освежување и инспирација го бара во историски маркантните показатели на уметност.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР