Пораката на Dr. Seuss | READ

Го сакате Dr. Seuss и сакате да читате? Тогаш, NY Public Library е вистинското место за Вас по минатогодишната инсталација со височина од преку...

Реакција на дожд | Skurktur

CMYK е три - димензионално улично дело креирано од норвешкиот дизајн колектив, Skurktur. Со користење на разни бои, мешање на разни медиуми е создадена...

Ова не е игра | Lorenzo Quinn

Разубавување на градот, пренесување пораки на оригинален начин, благодарение на склупторот Lorenzo Quinn. Тој создава инсталации од „раце кои си играат со играчки во...

Гигантска тастатура | Anatoly Vyatkin

Во чест на QWERTY тастатурата, рускиот уметник Anatoly Vyatkin има инсталирано гигантска тастатура во центарот на градот Yekaterinburg, Русија. Огромната тастатура е направена од...

Слики во дрвја | Wang Yue

Wang Yue е студент од Shijiazhuang, Кина, чија страст е сликање на дрвјата. Разни бои и четка во рака, Yue за миг низ улиците...

Чернобил графити | Alex Cheban

Дваесет и пет години од катастрофата во Чернобил, луѓето полека, но сигурно, се враќаат во својата сигурна зона. Да, Чернобил сеуште важи за радиоактивен...
video

Louis Vuitton | Вежби со стил

Louis Vuitton по успешната соработка во 2008ма година со Stephen Sprouse, за својата нова колекција марами пролет/лето 2013 соработуваа со тројца светски улични уметници,...

Скали во Бејрут | Dihzahyners

Dihzahyners е тим на уметници кои се стремат да го разубават Бејрут преку вметнување малку боја и живост, поточно Paint Up. Тие велат: „Сфативме...

Анимирани графити | Banksy

Banksy се смета за крал на уличните графити, според кого „едноставноста е клучот“. Денес Ви прикажуваме некои од неговите дела претворени во анимирани фотографии....

La Bibliothèque De La Cité | Лион, Франција

400 метри насликан ѕид - илустрирање на огромна библиотека која содржи дела од неколку стотици писатели во различни жанрови собрани на едно место: La...

Креативна улична уметност | David Zinn

Сакате на Вашите секојдневни прошетки или враќање од работа, да наидувате на мали креативни цртежи кои ќе измамат насмевка на Вашето лице? David Zinn...

Креативни урбани интервенции | OakoAk

Не треба да бидете професионалец за да создадете креативни урбани интервенции. Францускиот уличен уметник OakoAk создава интересни дела од несовршеностите на урбаниот свет. Со...