Театар од сенки | Lucion Media

„Fete des Lumieres“  е фестивал кој повеќе години се одржува во Лион, Франција. Канадското студио Lucion Media оваа година за прв пат учествувале на...

3D илузии | Eduardo Relero

3D цртежите се дел од се повеќе градови. Се повеќе уметници ги разубавуваат улиците ширум светот со прекрасни 3D илузии. Еден од уметниците кои...

Огромни улични слики | Еtam Cru

Природата сама по себе е уметност, но со креирањето на вештачки творби со цел олеснување и подобрување на животот на човекот, природата го губи...

Светлосни слики | Asbjorn Skou

Уметникот Asbjorn Skou живее и работи во Копенхаген, каде што и ги создава своите дела. Создава своевидни креации кои му даваат посебен шарм на...

Литература vs. Сообраќај | Luzinterruptus

Инспиративно иницирање на корисен судир од страна на анонимна група на уметници со име Luzinterruptus, која ужива во нагласувањето на убавината затекната на јавните...

Уличен накит | Liesbet Bussche

Накитот е показaтел на преференциите, начин да се искаже приврзаноста кон китењето, да се зачини стилот и да се постигне дотерувањето кое што сме...

Неверојатни 3D патеки | Edgar Muller

Реално, интересно и невообичаено, дело на Edgar Muller. Muller е германски уметник, роден во 1968 година, во Западна Германија. На 25-годишна возраст започнува со...

Урбана креативност | Spy

Монотонијата на градската секојдневност може да се надмине со едноставни креативни креации кои може да му дадат посебен изглед на нешто што изгледа сосема...

Огромни портрети | Sten Lex

Огромни рачно изработени портрети во вид на графити од страна на Sten Lex, италјанско дуо кое ја негува уличната уметност. Портретите се изработени во...

Подземна уметност | Метрото во Стокхолм

Со статус на една од најубавите и ексклузивни подземни превозни системи во Европа, метрото во Стокхолм Шведска е се, само обично не. Ова подземно...

Извонредна улична уметност | Русија

Рускиот уличен артист Никита Номерз, транформира напуштени структури во необични и допадливи форми на улична уметност. Карактеристиките на објектите ги користи за да ги...

Lego мост

Железнички мост во Германија, насликан како да е направен од Lego тули, проект на германскиот уличен уметник Martin Heuwold или попознат како MEGX. Погледнете...

Улична уметност инспирирана од книги

Графити-уметниците не се особено познати по нивната наклонетост кон книги - всушност, кога ќе ги сумирате одмаздничките нагони во ноќите, потрошени на уметничка експресија...

Графитите на Banksy оживеаа

Доколку знаете кој е Banksy и ако ја сакате неговата улична уметност, тогаш ова мора да го видите. Фотографот Nick Stern направи еден оригинален...

Уникатна улична уметност

Францускиот уметник Sandrine Estrade Boulet фотографира секојдневни предмети на улиците на Париз, а потоа врз нив доцртува елементи, така што им дава живот и...

Графити револуција

Графитите повеќе не се ретка глетка во ниеден светски град. Ако некогаш момците и девојките кои изаботуваа графити беа прогонувани и апсени заради тоа...