Прекрасен огромен уличен „музички“ инструмент поставен на уникатен шарен ѕид на зграда во Германија. Овој „музички“ инструмент се буди кога врне дожд; кога водата тече низ правилно наместените цевки и олук системот, целата инсталација се претвора во музички оркестар.

Инсталацијата има повеќе функции, ја украсува зградата давајќи и посебен изглед, го спречува неконтролираното капење на водата од покривот и создава музика која го заменува здодевниот звук од врнењето на дождот. Прекрасно, зар не?

1

2

3

СПОДЕЛИ
Претходна објаваОтворена книга на зависности
Следна објаваСе’ што не побарав!
Членот на креативното семејство кој ја перцепира уметноста како експресионистичка и прогресивна категорија. Со фотографска меморија и селективно избирање и величање на големите уметници, успешно ја промовира креативната страна на животот. Како застапник на уметничките вредности во разнообразност, вистинското креативно освежување и инспирација го бара во историски маркантните показатели на уметност.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР