Дали некогаш клавирот звучел толку волшебно? Руската пијанистка Лола Астанова ги топи срцата на публиката со својата убавина додека пак истовремено ги разгорува страстите на светската јавност слушајќи ги нејзините виртуозни изведби кои прават да се чувствувте како да сте во некоја друга димензија.

Лола Астанова на 2-ри јуни ќе настапи во Македонската Филхармонија. Единствена по својот музички израз, позната по иновативната аудио-визуелна изведба на пијано, екстремниот број следбеници на социјалните мрежи, но и голем број обожаватели ширум светот, Лола на Скопје ќе и приреди, ексклузивен и интимен концерт на македонската публика.

Извор: Македонска Филхармонија

НЕМА КОМЕНТАРИ