На 17 мај 2023 со почеток во 20.00 часот во Македонската Филхармонија публиката ќе ужива во солистичкиот концерт насловен со “ИШАРЕТ” на маестро Дино Имери.

____________

📄 Програма:

1. М. Де Фаља: Ноктурно

2. Ф. Момпу: „Песни и танци“ бр.1 и бр.3

3. „Млади девојки во градината” од суитата „Сцени од детството“

4. М. Равел: „Благородни и сентиментални валцери“

5. М. Равел: ,,Alborada del gracioso“

6. Ж.Бизе / A. Володос: „Шпански валцер“

7. Ж. Бизе / В. Хоровиц: „Кармен” варијации

 

 

Билетите за концертот кој ќе се одржи во големата сала се пуштени во продажба на билетарата, како и на веб страната на Филхармонија:

https://www.filharmonija.mk/events/%d0%b8%d1%88%d0%b0%d1%80%d0%b5%d1%82/

 

НЕМА КОМЕНТАРИ