Побарав од Бог сила, за да постигнам се’ што замислив… добив слабост, за да научам смирено да слушам.
Побарав од Бог здравје, за да можам да направам големи нешта... добив болест, за да одморам и да работам подобро.
Побарав од Бог богатство, за да живеам исполнет живот... ми даде сиромаштија, за да можам да ја почувствувам мудроста.
Побарав од Бог власт, за да можам да се чувствувам супериорно… добив понизност, за да почувствувам дека имам потреба од Бога.

Побарав од Бог толку многу нешта, за да уживам во животот… добив живот, за да уживам во сите работи… сите работи кои не ги побарав, а ми беа потребни. Покрај тоа, сите мои неизречени молитви беа одговорени. Јас, меѓу сите луѓе сум најблагословениот од нив!

СПОДЕЛИ
Претходна објава„Музички“ инструмент на зграда
Следна објаваКатарина Ивановска пред објективот на Марменски
Задолжена за најблагорoдната навика, наклонетоста кон книги. Стои на ставот дека умереноста е универзален клуч, нејзината перфекционираност јасно ги селектира информациите со кои врши промоција на книжевната уметност. Живеејќи неколку животи паралелно - како читател и автор, приврзаничка е на ендемичниот вид на автори, модерен конзервативец кога се во прашање вредностите на животот, а истовремено, вечна вљубеничка во убавото.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР