video

Пелистерка календар 2013

Македонскиот бренд Пелистерка е единствен по своите календари кои преминаа во традиција. После Елена Ристеска, Иванна Хаџиевска, Викторија Лоба, Драгана Чуприна, оваа година пред...

„Астрономија“ | Taylor Allen

Комбинација од љубов кон астрономијата и провакативната женска силуета, лесно се согледува во серијата фотографии насловена Astronomy, дело на Taylor Allen. Серијата засега има...

Едиторијал | Поп-арт луксуз

Alexandra Bruel е арт-директор и илустратор од Франција, препознатлива по работата со пластелин, изработувајќи интересни сценографии. Овој едиторијал беше објавен во декемвриското издание на...

Неверојатни фотографии од громови

Секоја војна, немир, конфликт може да се спречи, но не и природните несреќи. Природата има свој начин на функционирање, кој научниците одамна се обидуваат...

Животни во супермаркет | Agan Harahap

Agan Harahap, фотограф кој е љубител на несекојдневни ситуации, кои ги меморира благодарение на фотографијата. Интригантна серија фотографии насловена како Garden Fresh, вклучува разновидни...

Балерини низ урбаниот хаос | Dane Shitagi

Балетот е елегантен танц во кој многумина уживаат: убавина за нашите очи. Фотографот Dane Shitagi создава серија фотографии насловени како „Проект: Балерина“. Проектот првично...

Инсекти | Wil Mijet

Ги мразите инсектите? Не сте единствени, повеќето луѓе чуствуваат одбивност кон инсектите, но не и фотографот Wil Mijer. Mijer смета дека инсектите се мали,...

Фацијални изрази | Wes Naman

Серија фотографии насловена „Scotch Tape“, дело на Wes Naman. Идеја добиена при пакување на Божиќни подароци, пресликана низ фотографии на кои учествуваат повеќе луѓе...

Уметност на природата | Jurgen Otto

Природата е најсовршеното нешто што постои, таа е извор на уметноста во било која смисла. Колорит, прекрасни форми кои се дело на самата природа....

Барам дом | LaNola Stone

Прекрасен призор за сите љубители на животните, посебно на најверниот пријател на човекот. Серија фотографии насловена „Least Likely to Be Adopter“, дело на LaNola...

„Слики со мене, од мене“ | Lauren Peralta

Линијата помеѓу љубовта и омразата е тенка, исто како меѓу уметноста и секојдневието. Следнава серија фотографии е мешавина на контроверзност, уметност, емоции... изразени преку...

Never Let Me Go | Виктор Стоимиров

Тргнувајќи од фактот што не постојат правила за добра фотографија, туку дека постои добра фотографија сама по себе - што кога истата дефакто го...

Внатрешен мир | Hengki Koentjoro

Серија фотографии насловена Mindfulness, создадена во Индонезија од страна на Hengki Koentjoro. Со чувство на изолираност креирано со осамени фигури на секоја фотографија, особено...

Едиторијал | Луксузни пилиња

Едиторијал за Marie Claire, изработен од фотографот Peter Lippmann, каде најлуксузниот накит на Cartier, Van Cleef & Arpels, Buccellati и Piaget/Boucheron е носен од...

Слични едни на други | Francois Brunelle

Дали Ви се случило да се препознаете за некоја личност, или нечиј изглед да Ве потсетува на друга личност? Водејќи од мислата дека секој...

Супер-херои во секојдневни ситуации | Ian Pool

Се прашувате како изгледаат супер-хероите во секојдневни ситуации? Фотографот Ian Pool, ни овозможува поглед на супер-хероите во ситуација во кои досега не сме ги...