Осамени во океанот и на песочните плажи | Richard Misrach

„На плажа“ е серија фотографии на американскиот фотограф Richard Misrach, чија цел е да не потсети колку сме мали во однос на светот. Misrach...

Страв од непознатото | Tabitha Soren

Tabitha Soren, поранешен дописник на MTV, создава серија фотографии на кои луѓето бегаат од непознати опасности кои ги демнат. „Сакам да ја потенцирам чуствителноста на...

Њујорк + Лондон | Daniella Zalcman

Лондон и Њујорк; два града, фундаментално различни, а сепак толку неверојатно слични. Што се случува кога најфотографираните градови во светот се појавуваат во една...
video

Барајќи се себе | Theron Humphrey

Во животот постојат моменти кога сите ние се прашуваме одредени работи за нашиот живот; што сме постигнале, дали сме задоволни и дали тоа е...

„Старо купувам“ во Кина | Alain Delorme

Возењето велосипед претставува задоволство, најчесто се користи за рекреација, но Alain Delorme ни претставува малку поинаква, но сепак не толку непозната улога на велосипедот....

Повеќе од девојка | Jamie Moore

„Мојата неверојатна ќерка Ема наполни 5 годинки минатиот месец и јас бев во потрага на креативна инспирација за серија од 5 фотографии за нејзиниот...
video

82 459 милји низ 22 земји со мотор

Alex Chacon e авантурист кој пропатувал 82 459 милји со својот мотор, поминувајќи низ 22 земји во Северна и Јужна Америка. Во текот на...

Модерни принцези | Joanna Kustra

Со потекло од Полска, живеалиште во Лондон, Joanna Kustra е фотограф познат по нејзините модни фотографии каде што акцентот е ставен на жената и...

Растеме заедно

Врската помеѓу човекот и животните е силна и тешко е да се објасни, особено поврзаноста на децата и животните. Претстава на најдобар пријател, партнер...

Будење на фантазијата | Hossein Zare

Моќни надреални фотографии, дело на Hossein Zare во соработка со програми како Photoshop. Препуштаќи ја својата фантазија на модерната технологијата, Zare создава надреални светови...

Вознемирувачка дигитална манипулација

Неретко, користењето на Photoshop како уметничка алатка се сведува на уредување на дигиталните слики како уметност која го привлекува вниманието со своите трикови. Изненадувачки е да...

Создадени еднакви | Mark Laita

Сите се раѓаме еднакви, но сепак животот не прави различни. Mark Laita, фотограф од Детроит, го анализира токму тоа, како животниот стил, работата го...

Едиторијал | Шик скара

Шик едиторијал за мајското издание на италијанскиот Vogue. Фотограф Miles Aldridge, модел Anmari Botha, стилист Alice Gentilucci.

Четири сестри низ 36 години | Nicholas Nixon

Nicholas Nixon, фотограф кој преку фотографии ја има претставено емотивната врска помеѓу четири сестри. Една од нив е негова сопруга, Bebe и нејзините три...

Згодни момци vs. неодоливи мачиња

Маче - најслаткиот миленик на човекот, постојан посетител на библиотеките и вечна инспирација за уметниците низ историјата. После фотографиите на мачињата кои наликуваат на...

Градот на светлината во црно – бело | Damien Vassart

Париз - „Град на светлината“, „Град на љубовта“, место достојно за почит и вечна инспирација за сите уметници. Damien Vassart, фотограф од Брисел, воодушевен...