Италијанскиот фотограф Francesco Ridolfi создаде прекрасни уметнички фотографии на фигурите во шахот. Исти модели претставени во црна и бела комбинација, претставувајќи ги црните и белите фигури. Почнувајќи од кралицата и кралот, завршувајќи со пионот, ова е проект за кој биле потребни девет месеци за да се реализира. Мора да признаеме ова е оригинална идеја која резултирала со прекрасни фотографии. Погледнете го и процесот на создавање.

21

22

23

24

25

26

СПОДЕЛИ
Претходна објаваПроблемот во чаша вода
Следна објаваУрбана приказна | Vennesla Library
Членот на креативното семејство кој ја перцепира уметноста како експресионистичка и прогресивна категорија. Со фотографска меморија и селективно избирање и величање на големите уметници, успешно ја промовира креативната страна на животот. Како застапник на уметничките вредности во разнообразност, вистинското креативно освежување и инспирација го бара во историски маркантните показатели на уметност.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР