Вашите детски стравови на фотографија

Кој беше Вашиот најголем страв кога бевте мали? Се плашевте од чудовиштето кое живее под креветот, чудовиштето кое Ве демне по скалите или од...

Мачки во улога на читатели

„Како се викаш? 'Коралина ја праша мачката. - Види, јас сум Коралина, во ред? - Мачките немаат имиња, одговори таа. - Не?' зачудено праша Коралина. 'Не, рече...

Фикција и реалност | Victoria Audouard

Victoria Audouard е француски фотограф, креатор на чудни фотографии со огледала. Ја претставува реалноста и фикцијата, животот и бајката која се назира преку огледалото...

„Пишувај на небото“ | Lisa Rienermann

„Пишувај на небото“ e прекрасен проект на Lisa Rienermann, која создава серија фотографии на кои од формите на зградите се испишува буква на небото....

Креативна рекламна кампања | Like-от не помага

„Like-oт не помага“ е насловот на трогателната рекламна кампања од страна на Publicis Singapore, креирана за Crisis Relief Singapore, христијанска организација се со цел...

Дух во фустан | Meg Cowell

Фустани од различни периоди од историјата лебдат низ црнило, фотографирани од Meg Cowell. Идејата била да се претстави автентично фустанот, но не на девојка...

Барајќи се себе | Gabriel Aguirre

Gabriel Aguirre е фотограф со седиште во Париз, креатор на прекрасна серија фотографии насловена како Dépliage du soi. Серијата фотографии во себе носи нешто...

Напуштени „пријатели“ | Traer Scott

Љубител на животните, вечит хуманитарец и голем уметник, Traer Scott ни претставува незаборавни фотографии на кучиња бездомници во Порторико и Мексико. Уникатна претстава на...

Рефлексивна топка во фотографија | Alexandre Bordereau

Alexandre Bordereau ја комбинира својата страст за графички дизајн, фото-манипулација и фотографирањето за да создаде уникатни фотографии. Bordereau ги зема неговите фотографии направени на...

Внатрешниот свет на Stephen Criscolo

Stephen Criscolo, 19-годишен самоук фотограф, умешен како со фотоапаратот така и со работата на компјутер, создавајќи прекрасни фото манипулации. Неговите фотографии се отсликување на...

Импресивни фотографии од дивината

Дивината, со својата флора и фауна останува предизвик за секој фотограф ширум светот. Да се истражи повеќе, да се навлезе подлабоко и од што...

Мајки и ќерки | Julie Fullerton-Batten

„Мајки и ќерки“ е серија фотографии на Julie Fullerton-Batten, преку која таа ја илустрира поврзаноста и односот меѓу мајките и нивните ќерки. Таа користи...

Месечината – најблиску до Земјата

Претходната ноќ месечината беше полна и истовремено се наоѓаше на најблиската точка на својата орбита до Земјата, што ќе се повтори во август 2014...
video

Кафе со ликот на потрошувачите

Секојдневно сите се соочуваме со предизвикот да направиме нешто ново, креативно и поинакво од досега виденото. Let's Caffe во Тајван на своите потрошувачи им...

Алтернативен универзум | Silvia Grav

Silvia Grav, фотограф од Мадрид, ни овозможува надреален поглед на светот. Таа манипулира со монохроматски фотографии на човечки фигури на еден неконвенционален начин. Во...

Љубов под ѕвездите

Одредени моменти во животот на секој поедниец се неминовни за да се меморираат со добра фотографија. Водени од љубовта и значајните моменти при започнување...