“Lean In Collection” e серија фотографија која содржи над 2 500 фотографии каде што се претставени жените во современиот живот. Ова е проект на Getty Images, кој започнал кога Pam Grossman започнала студија која ќе ги следи промените во претставувањето на жените и девојките во медиумите. Фотографиите ги претставуваат жените како лидери, секоја на посебно поле, успешни во она што го работот, без разлика дали избрале да бидат автомеханичар, дрводелец, ветеринар, менаџер или домаќинка.

„Овој проект е важен за сите нас. Им претставуваме фотографии на успешни жени во различни полиња, кои можат да го променат мислењето. Претставени се жени со различни професии, успешни дури и во професиите кои заедницата ни ги наметнува како машки професии, со различна возраст, раса и семејна ситуација.“

43

42  40

39

38

37

36

35

34

33

32

31

20

28

27

26

25

24

23

22

21

СПОДЕЛИ
Претходна објаваНеодолив француски музички репертоар
Следна објаваШик викендичка со топол амбиент
Членот на креативното семејство кој ја перцепира уметноста како експресионистичка и прогресивна категорија. Со фотографска меморија и селективно избирање и величање на големите уметници, успешно ја промовира креативната страна на животот. Како застапник на уметничките вредности во разнообразност, вистинското креативно освежување и инспирација го бара во историски маркантните показатели на уметност.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР