Најдобрите реклами во списанија

Денес ќе се посветиме на оригиналните, рекламни кампањи кои се појавуваат на страниците на списанијата низ светот, а кои се толку посебни што мора...

Синајска гора (Египет)

Синајска гора е местото на кое се смета дека Мојсеј ги примил Десетте Божји заповеди и кое до ден денес е посетено од многу...

Пепелашка од Русија | Natalia Vodianova

Наталија Михаиловна Водјанова (Руски: Наталья Михайловна Водянова) е родена е на 28 Февруари 1982 во градот Горки, Русија. Растела  во најсиромашниот дел на овој...

Луѓето и нивните двојници – риби

Aртистот Тед Забарезе е склоп на многу таленти: тој е графички дизајнер, фотограф и писател на фиктивни романи. За цел на неговата фото-сесија смислил...

Убавината на очите одблизу | Suren Manvelyan

Вистинска галаксија од убавини. Ерменскиот наставник по физика  Suren Manvelyan ги користи своите пријатели, колеги и ученици  како модели за да ги создаде овие...

Проектот “Redball” | Kurt Perschke

Проектот насловен "Redball" на уметникот Kurt Perschke родум од Чикаго се состои од привремена инсталација на голема црвена топка на надувување висока околу 5...

Неверојатни портрети со молив | Paul Lung

Тешко е да се поверува, но сликите кои ќе ги видите не се фотографии - тоа се обични цртежи изработени само со молив. Paul...

Неверојатни 3Д слики од риби

Јапонскиот уметник Riusuke Fukahori создава три-димензионални слики од риби. Секоја 3Д слика се состои од повеќе транспарентни слоеви. Течна смола се истура во дрвен сад, а потоа се слика врз секој слој на смолата. Со повторување на овој...

Karl Lagerfield за Orrefors

Karl Lagerfield не престанува да изненадува со неговите различни начини на изразување на својата креативност. Овој пат ја презентира својата прва линија чаши, садови...

Eпохални, легендарни, историски, генијални….. мачиња!

Сајтот за графички решенија aymvisuals.com направил блог на којшто главна "тема" е вметнување на мали мачиња во постоечките композиции на иконските албуми од минатото....

Илустратор кој инспирира и забавува | Салвадор Рамирез

Салвадор Рамирез е извонреден талент кој живее во Мексико. Таму има дипломирано кинематографија и анимација, но илустрацијата и цртежот од мало дете му се...

Водопадите Trummelbach (Швајцарија)

Во длабочината на долината Lauterbrunen, реката Trummelbach си ја пробива својата патека низ падината на планината Мunch, носејќи ја со себе истопената вода од...