Моден тренд | Пастелни модни додатоци

Темната зимска гардероба разиграјте ја со модни додатоци во пастелни бои кои се голем тренд оваа сезона. Погледнете дел од работите кои може да...

Фото на денот | Игра на светлината во есен

Прекрасна фотографија на Mustafa Ilhan; природа, есен и совршена игра на светлината документирана преку објектив.

Подземниот живот во Њујорк во 70-тите и 80-тите

Подземниот живот во Њујорк во 70-тите и 80-тите години на минатиот век претставен преку фотографии. Професионални фотографи или аматери кои случајно се нашле на...

Поткровје за сонувачи

Ви претставуваме идеално катче за магични мигови поминати во бескрајно убава и романтична атмосфера, за удобен престој со книга во дланките, за создавање уметност...

Бет-полица | Fahmi Sani

Како вистински читател, полиците за книги треба да Ви се подеднакво атрактивни како и самите книги. Иако често се одлучуваме за јасни и едноставни...
video

Денот на вештерките со „погрешни“ слатки

Интересна реклама на Crest и Oral-B за важноста на четката и пастата за заби во периодот околу „Денот на вештерките“ кога многу деца уживаат...

Фото на денот | Бајки од есента

Фотографска визија на корисникот  Vitaly & Julia Zaporozhenko со наслов „Бајки од есента“ е можеби најмагичната книжевна фотографија воопшто направена во есенска атмосфера. Пред да...

„Балерина“ во чест на Maya Plisetskaya | Eduardo Kobra

Eduardo Kobra e уличен уметник од Бразил кој ги разубавува улиците низ Москва. Огромен мурал „Балерина“ создаден со боите на виножитото, со фрагментирани геометриски...

Memento Mori | Ирина Тошева

Направивте ли нешто значајно денес? Запрашајте се во секој миг на искрена среќа. Умешност е од состојбите на минливост да изградите трајно сеќавање. Насмевките...

Вистината за Вашиот страв

Вие не се плашите од темнината - бидејќи ја користите темнината во Ваша корист. Вие не се плашите од височини - работевте напорно за да...

Стари фотографии од Париз | Paul Almasy

Paul Almasy е унгарски фоторепортер кој патувал низ целиот свет и создавал различни фотографии. Во текот на својата 60-годишна кариера, Almasy воодушевен од убавината...

Боемскиот шарм на Париз | Hotel Verneuil

Сместен е на една од најубавите локации во центарот на Париз, со стара автентична градба од 17-тиот век во која сеуште носталгично се негува...