Кои особини ги одликуваат високо стилизираните личности? Модните икони се оние што секогаш изгледаат убаво па макар шти и да облечат.  Прашањето е како тие секогаш успеваат во тоа! :)

Секој оној кој има многу пари , секако дека може да си приушти скапа гардероба , но не не и стил, за кој треба многу повеќе одошто поседување на паришни средства. Што е она, што ги чини модните икони да изгледаат секогаш убаво и привлечно, па макар и што и да облечат. Една од причините за нивниот безпрекорен изглед е фактот што тие не покажуваат колку труд вложиле за таквиот изглед. Пред се треба да напоменеме дека овие личности пред се поседуваат огромна самодоверба, а во истовреме и еден вид на лежерност кои се две важни компоненти за севкупниот впечаток кои тие го оставаат во јавноста.

Самодовербата е клучот. Таа е од најголемо значење за да изгедате добро па макар и каква комбинација да направите при изборот на вашата гардероба. Било да се работи за ефтино купена гардероба, тие никогаш не обрнуваат внимание  на тоа, туку умеат одлично да ги направат посакуваните стилски комбинации.

Едно од главните нивни убедувања е дека кога се облекуваат тие тоа го прават лично за себе си, а не за за да ја импресионираат околината. Нив едноставно не ги интересира мислењето на  луѓето околу себе.

Високо стилизираните личности никогаш слепо не ги следат најновите модни трендови. Тие добро знаат дека модата многу брзо се менува а со тоа и трендовите кратко траат. Се случува понекогаш и намерно да не се облечат по послена мода за да изгледаат поинаку и оригинално.

Print

10-17-fashion-icons

01-ways-carey-mulligan-has-evolved-fashion-icon

5502b74003db9_-_elle-00-iconic-dresses-opener-yexacz-h

10-20-halloween2

073015-street-style-lead

mti4odm2nzg5mji5mjaymdux

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР