Фото на денот | Очите на Варанаси

Оваа фотографија е дело на фотографот Raquel Escudero на местото наречено Варанаси, Индија. На фотографијата е прикажано едно локално девојче кое има неверојатно интензивни, сини...

Фото на денот | Млечен пат

„СТОП, време е да застанете да уживате во убавината на ѕвездите“ „Млечен пат“, фотографија на Jim Richardson, фотографирана во Аризона.

Фото на денот | Животот минува

Живот е она што минува додека ја планираме иднината. Планираме се до најмала ситница и се разочаруваме кога нашите планови нема да се исполнат....

Фото на денот | Понеделничко заморување

Понеделник сам по себе е стресен, но среќа што се случува само еднаш неделно. :) Денешниот избор за Фото на денот е инспириран од...

Фото на денот | Лебедово езеро

Прекрасен, бел лебед во езерото Блед во Словенија. Автор на оваа фотографија е Костјантин Стебловски од Виена кој совршено го уловил моментот со неговиот...

Фото на денот | Приказна на времето

Приказна на времето претставена преку фотографија на Qui Jun. Стар човек во количка се сеќава на своите денови од младоста, на сите етапи од...

Фото на денот | Тепих од цветови

Традиционално, на секои две години, Големиот плоштад во Брисел се покрива со тепих од шарени цвеќиња, најчесто бегонии. Манифестацијата се подготвува уште од 1971...

Фото на денот | Приказна за Венеција

Градот на љубовта и маските, Венеција - претставен низ објективот на Мартин Менковски Марменски. Прекрасен момент мемориран преку фотографија која сведочи за исконската романтична...

Фото на денот | Тенка линија

Како што велат, многу е тенка линијата помеѓу љубовта и омразата, ние велиме - линијата е уште потенка помеѓу она што го правиме и...

Фото на денот | Љубовта е насекаде

Љубовта е насекаде; на улица, во продавница... во секој агол. Доколку погледнете поубаво, секој ден на секое место ќе ја здогледате љубовта. Фотографија на...

Фото на денот | Мајчинска прегратка

Фотографија на Graham McGeorge, која нуди прекрасен и емотивен приказ на мајчината љубов, која е неизмерна и бесконечна, без разлика дали станува збор за...

Фото на денот | Galliano Royal

По повод десетгодишнината на Галијано како дизајнер во Диор, пред неколку години, беа изработени серија на фотографии инспирирани од дела од 15ти век. со...

Фото на денот | Автентична македонска трпеза

Во време кога есента е на прагот и повеќето македонски семејства подготвуваат зимници, оваа фотографија е наш избор за Фото на денот. Фотографијата не...

Фото на денот | Задоцнето изгрејсонце

Од своевидна жабја перспектива, нештата изгледаат поинаку. Фотографија од Glenn Nishida, направена за време на прошетка во Kaneohe, Хаваи во 6 часот наутро. Aloha!

Фото на денот | Најубавата прегратка

Во животот суштинските работи најчесто доаѓаат во видлива и опиплива форма за која не сте обврзани да платите - се што треба е да...

Фото на денот | Израдувајте некого денес!

Насмевката, отворената врата, учтив поздрав, мала донација на некој просјак или уличен музичар се само некои од работите со кои може да разубавивме нечиј...