Сите девојчиња уживаат да ги носат чевлите на мама, и за само еден момент да се почувствуваат големо. Фотографијата на Jessica Carr го претставува токму тој момент; девојче во чевлите на својата мајка фотографирано на железничка пруга, потенцирајќи дека децата во чевлите на своите родители се спремни да го освојат светот.

СПОДЕЛИ
Претходна објаваГосподарката на зачините – Читра Б. Дивакаруни
Следна објаваОтворена книга на зависности
Членот на креативното семејство кој ја перцепира уметноста како експресионистичка и прогресивна категорија. Со фотографска меморија и селективно избирање и величање на големите уметници, успешно ја промовира креативната страна на животот. Како застапник на уметничките вредности во разнообразност, вистинското креативно освежување и инспирација го бара во историски маркантните показатели на уметност.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР