Фото на денот | Анархија во Париз

Малку хумор за викендов не е на одмет. Дефинитивно нетипизирана претстава за Париз. Дали е тоа нова француска револуција во прашање? Фотографирана намерно, или не,...

Фото на денот | Контраст

Контрастот, како поим, означува спротивност на вредностите во еден елемент, односно меѓусебно противставување на различни вредности во една ликовна творба. Контрастот во една творба...

Фото на денот | Меѓусебна поврзаност

Прекрасна, оригинална, креативна фотографија на Hardi Budi, фотограф од Индонезија. Совршена претстава на вљубена двојка; различни интереси, потреби, но како две парчиња од една...

Фото на денот | Скок

Фотографија направена на вистинско место и во вистински момент, дело на Tristan Shu. Не заборавајте: ништо во животот не е невозможно да се прескокне.

Фото на денот | Најголемата „љубов“ на мажите

Во пресрет на Светското првенство во фудбал наш избор за Фото на денот е фотографија поврзана токму со најголемата „љубов“ на повеќето претставници на...

Фото на денот | Среќен роденден Одри!

„Одбери ден. Уживај во него, целосно. Во сè што носи денот, во сите луѓе што ќе ги сретнеш. Минатото ме научи да го ценам сегашниот...

Фото на денот | Единствениот кој слуша

Фотографија од анонимен автор која што го носи насловот “The only listener” која што денес го заробува вниманието на DA: се работи за слатка...

Фото на денот | Момент кој никогаш не се заборава

Раѓањето на нов живот е моментот кој никогаш не се заборава, момент кој му дава смисла на сечиј живот. Проблемите и сите лоши нешта...

Фото на денот | Првиот контакт

Во оваа прекрасна фотографија на Chirstoper @ CMGW, сведоци сме на една неверојатна средба помеѓу едно девојче и едно морско суштество. Навистина може да...

Фото на денот | Невообичаен превоз

Не ги сакате автомобилите, но не сте ни љубител на возењето велосипед? Доколку одговорот е НЕ тогаш ќе се пронајдете во оваа фотографија на...

Дали ги видовте новите билборди низ Скопје?

„Изгледаш прекрасно денес!“, „Насмевни се, денов ќе биде супер“, „Ти можеш сѐ што ќе посакаш“ се само дел од пораките кои деновиве се појавија...

Фото на денот | Хероината Малала

Најубаво е чувството кога покрај сите забавни, непотребни нерелевантни информации кои може да ги сретнете на социјалните мрежи, ќе налетате на нешто што ќе...