Волшебна серија на фотографии „The Flower Keepers“!

Фотографката Ели Викторија Гајл снимаше серија фотографии на цвеќиња и портрети. Бајковитите фотографии биле создадени додека моделите позирале пред шарената цветна позадина. Гејл вели дека серијата...

Summer Noir ’14 | очила за сонце

Новата колекција очила на австралијанскиот бренд Le Specs наречена Summer Noir. Строги линии, дебели рамки и огледални стакла во боја. Модели Harry Goodwins, Annabel...

Брадата и мустаќите – израз на животниот стил

Носењето брада или мустаќи е личен печат на одредена индивидуа, начин да се изрази својот стил или според одредени дефиниции во општеството тоа е...

Не сум таму | Pol Ubeda Herves

Серија фотографии на Pol Ubeda Herves, насловена како „Не сум таму“. Фотографии во кои само сенката на човекот се појавува. „Не сум таму“ вели...

Црно-бели фотографии на Лондон од Nicolas Lescot

Фотограф од Белгија, Nicolas Lescot, го посети Лондон и направи серијал од преубави црно-бели фотографии кои ја репрезентираат динамиката на урбаната архитектура, нагласувајќи ги и...

Цветови наместо писма | Anna Remarchuk

На денот кога Ана Ремарчук од Киев пронашла стари пликоа на нејзиниот прадедо, не можела да остане рамнодушна на сета нивна убавина и едноставност,...

Кучешки национални тимови на Светското првенство

Преслатки кучиња како учесници на Светското првенство во дресовите на националните тимови од земјите каде што потекнуваат. Интересен проект на Life on White. Англиски...

Едиторијал | Венера во крзна

Andreea Diaconu во улога на Венера во новиот едиторијал за V Magazine. Облечена во раскошни дизајнерски бунди и металик хеланки заводливо чекори покрај случајните...