KF1390-11-900x699Германскиот фотограф Клуаус Фарм од Хамбург успева со својот серијал на фотографии да ја разбие илузија на драматургијата фотографирајќи ги европските театри( “Од сцена”). Таквите снимени фотографии ни откриваат остар контраст на театарските сали. (Framot) или кадарот ја опфаќа конфигурацијата на сценското светло и изненадувачката големина на просторот позади театарската завеса кое може да биде и до три пати поголемо од просторот за седење. Овие прекрасни фотографии го опфаќаат неговиот серијал именуван како “Четвртиот зид” кој го започнал во 2010 година. Тој преку фотографиите сака да ни покаже една сосема “нова перспектива на добро познатите нешта” и сето она што е скриено под површината.

Фантастично,зарем не?!

KF1390-162-900x707

KF1390-168-900x696
KF1390-28-900x715
KF1390-15-900x701

 

Коментари

коментари

СПОДЕЛИ
Претходна објаваНовите модели на пантолони на H&M
Следна објаваТренди бои на лакови за есен
Со повеќе од солидни познавања на класичната уметност и со исклучителнo познавање на француската мода и стил на живеење, Маја ја презентрира убавината на уметноста во посебните мигови на секојдневието, нагласувајќи го акцентот на идиличните егзотични патувања. Формалната цел на убавината е страста на љубовта; (нејзина омилена изрека).

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР