11

Првата камера на Kodak, создадена од страна на George Eastman во 1888 година е најверојатно првата камера со која се направени аматерски фотографии и се документирани моменти од животите на обичните луѓе. Продавана под мотото „Вие го стиснувате копчето, ние го правиме останатото“, Kodak No.1 е мала дрвена кутија обложена со кожа. Чинела само $25 или во денешна вредност тоа е $600. Погледнете дел од фотографиите направени со Kodak No.1 кои се стари речиси 125 години. Уживајте.

12

13

14

15

16

18

19

20 21

22

23

24

25

26

СПОДЕЛИ
Претходна објаваБиблио-салон | B2 Boutique Hotel
Следна објаваПентхаус со неверојатна тераса
Членот на креативното семејство кој ја перцепира уметноста како експресионистичка и прогресивна категорија. Со фотографска меморија и селективно избирање и величање на големите уметници, успешно ја промовира креативната страна на животот. Како застапник на уметничките вредности во разнообразност, вистинското креативно освежување и инспирација го бара во историски маркантните показатели на уметност.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР