Девојката со тетоважа на змеј – Стиг Ларсон

Сензација низ цела Европа, милиони продадени примероци. Грчевит амалгам за мистериозно убиство, семејна сага, библиска поврзаност, љубовна приказна како и финансиска интрига. Еднаш кога ќе започнете...

Книга која свети | Studiomeiboom

Како што читателите знаат, независно од нивниот вкус, прочитале барем еден наслов што ја третира интригата на илуминатите. Но, всушност, ниту една од нив...
video

Концепт на животот | Growing Books

Ова е приказна за: книга, кактус, креативност, садење, читање и рециклирање. Приказна за живот. Oва е приказната на Growing books. Концепт создаден од двајца Австралијанци чија...

Обвиткајте се во книга

Дозволете сите да ја воочат Вашата афекција кон книги со модерно приспособување на една страница околу Вашиот врат! Оваа величествена марама освен што придонесува...

Важноста на интерпункцијата

Во секојдневната комуникација многу ретко се случува да внимаваме на граматичките правила при пишувањето, за кое веруваме дека се должи на олеснетиот on-line начин...

Накит излезен од книга

 На што Ве асоцира зборот „подарок“? Некогаш, сопствената љубопитност и себичност не' водат до граница да мислиме дека ги заслужуваме сите подароци и дека тука...

GEEKTASTIC ден на вљубените

Ако сакате да го поминете тестот на симпатично додворување на нетипичен начин, тогаш тоа не може да го сторите без да испратите ваква картичка...

Книжевно задоволство | Book Lover’s Chocolate

Колекција чиј обид да го сплоти вкусното со вредното, убавото со корисното и материјалното со магичното носи наслов Book Lover's Chocolate, каде што истата...

Библио-кутија | Криенка меѓу книгите

Студиото Able + Baker (A+B) од Калифорнија со идеја која може да сокрие неред од предмети со впечаток на средени книги, ја создаде Модерната...

50ти роденден на „Чарли и фабриката за чоколади“

Дали се сеќавате на авантурите на Чарли со Вили Вонка? Познатиот автор Роалд Дал, креаторот на „Матилда“ истовремено е креатор на „Чарли и фабриката за...

Книгата на животот

Имам една лоша навика да скокнам до последните страници од една книга за да видам како се' тоа завршува, додека сеуште не сум стигнал...

Катчиња за читање

Независно од Вашиот избор на жарн или Вашиот стил на уредување на домот, од базна причина што сте љубител на книгите и го уживате...

Библиотека на отворено | Bookyard

Масимо Бартолини, италијански уметник чија реализација на јавна библиотека на отворено за целите на Белгискиот фестивал на уметноста го носи името „Bookyard“ и е...

Саем на книга 2014

Ако се верува дека книжевниот свет во Македонија живее исклучиво за време на Саем на книга, тогаш оваа вест припадниците на тој свет ќе...

Господарката на зачините – Читра Б. Дивакаруни

По правилата на зачините, Тилотама, нивната господарка може да се помоли за да се ослободат нивните магични моќи, но нивната ултимативна моќ - моќта...

Спектакуларна домашна библиотека

Со вистинска почит кон домовите со библиотеки, Ви презентираме едно повисоко ниво на восхит на сметка на генијалните архитекти кои успеваат да ги доведат...