Приватен мир | Библиотеката на Gluck

Под претпоставка дека сте научник чија цел е истражување на конкретна историја и имате приватна збирка која брои повеќе од 10. 000 книги. Исто...

Црната книга на карти | UnCommon Beat

Кога едно дизајн студио со име UnCommon Beat ќе замисли одличен типографски проект наречен „Црната книга на карти“ - тогаш идејата мора да се...

Библио-патување | Hyundai Card Travel Library

Моментално во Гангам, Сеул се наоѓа најубавата новоотворена библиотека која е посветена на патувањата, со цел да го поттикне авантуристичкиот дух кој читателите го...

Интересни книжевни факти

Ако си помисливте дека џет-сет светот е интересен поради сочните детали од приватните животи на ѕвездите, размислете повторно. Начинот на кој истите се перцепирани...

ДНК полица | Cattelan Italia

Cattelan Italia како креатор на овој иновативен тип на полица кој единствено завзема простор во висина, истовремено складира повеќе од 100 книги, а патем,...

Роденденска мисла на Достоевски

Денес, се навршуваат 193 години од раѓањето на Фјодор Михајлович Достоевски. Авторот на „Злосторство и казна“, „Идиот“, „Понижени и навредени“, како и многу други,...

Во лов по Хари Винстон – Лорин Вајсбергер

По успехот на „Ѓаволот носи Прада“ и „Секој што е некој“, Вајсбергер се враќа со приказна за три најдобри пријателки, чие заедничко ветување ќе...

Спектакуларна домашна библиотека

Со вистинска почит кон домовите со библиотеки, Ви презентираме едно повисоко ниво на восхит на сметка на генијалните архитекти кои успеваат да ги доведат...

Никаде без ќерка ми – Бети Махмуди

Нега на културата, љубов кон чајот, вредност на традицијата, јачина на семејството и акцент на религиската рамка се една целина која го дефинира Иран...

50 BookBench во Лондон

Веста за 50те BookBench склуптури во Лондон што беше широко прифатена не само од Британците, туку од целиот свет визуелно ја постигна својата слава...

Театрална книжарница | Le Grand Splendid Theater

Буенос Аирес, Аргентина освен што има многу да понуди како една од најубавите метрополи во светот, од пред неколку години може да се пофали...

Книжевни пародии

Убавиот старт на април се надеваме дека не означува прво-априлска шега на која кисело ќе се смееме во текот на месецов - но, како...