Невидливи полици за книги

Заобиколете ги здодевните и стандардни полици со новиот и иновативен кул начин кој практично ги прикрива полиците за книги - освен што изгледа апсолутно...
video

Иднината на книгите | Google e-books

На една од Google промоциите, централно место завзема Џон Горман, менаџерот на Back Motion Studio, со уметничка презентација за новиот начин на конзумирање книги,...

Реупотреба на стари книги

Дилемата околу давање втор живот на предметите особено е видлива и опиплива кога станува збор за старите книги - вредноста која овој бесценет капитал...
video

Читањето е во мода

Во услови кога читањето станува карактеристика на сепарираното малцинство, но со тенденција таа бројка да доживее рапиден раст со промоцијата на вистинските вредности на...

Катчиња за читање

Независно од Вашиот избор на жарн или Вашиот стил на уредување на домот, од базна причина што сте љубител на книгите и го уживате...

Најголемата минијатурна библиотека

Со бројка од 4.500 наслови, од опсег почнувајќи од литература преку историја, уметност и политика, па се до спорт - унгарецот Јожеф Тари е...
video

Мирисот на старите книги

Уживачите во проверени и реномирани наслови кои го заслужиле своето место во историјата неприкосновено ќе се согласат со следнава констатација: мирисот на старите книги...

Евгениј Онегин – Александар Пушкин

Ликот на Евгениј Онегин, со сета своја развратност и рамнодушност, на правилен начин материјализиран и пренесен во дуалистички третман на своите емоции... стартно, ужасно...

Тунел од книги | Romainmôtier

Малото погранично село Romainmôtier, кое практично претставува мост помеѓу Франција и Швајцарија, покрај тоа што е познат по скромноста на своето население, живописната архитектура...

Еквилибриум библиотека

Malagana Design студиото настапува со едно ремек-дело кое Ви ветува дека ќе им „кажете збогум на сепараторите за книги“, од аспект на нивната реализирана...

Да се чита или не | Дилемата на ѕвездите

Точно - светот дефинитивно се врти околу нив. Што постигнале, за кого се венчале, што облекле, како се однесувале. Новитети, стил, дуети, публикации, премиери...

Гордост и предрасуди како зачин на стилот

Независно дали се вбројувате во низата почитувачи на животот, делото и влијанието кое Џејн Остин ја издвојува од кругот на автори кои го менуваат...