Како голем обожавател на книгите, обичниот човек поминува часови во уживање во читањето, но тоа правило не важи за уметникот Џереми Меј – откако Меј ќе ги прочита книгите, тој создава уметнички дела од нив. Според него, овој тип на накит е далеку пооригинален од класичната изработка на злато, сребро или пак пластика, дрво; од причина поради која процесот на создавање на овој тип на накит има подлабока суштина и посилни емоции. Изведувањето на различни форми кои подоцна се обложуваат со сјај и им се додава малку боја, се достапни во колекција составена од прстени, обетки и ѓердани. Изненадувањето останува во веќе искористените книги кои подоцна може да се користат како кутии за самиот накит.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

СПОДЕЛИ
Претходна објаваКревет со аквариум
Следна објаваФото на денот | Невреме
Задолжена за најблагорoдната навика, наклонетоста кон книги. Стои на ставот дека умереноста е универзален клуч, нејзината перфекционираност јасно ги селектира информациите со кои врши промоција на книжевната уметност. Живеејќи неколку животи паралелно - како читател и автор, приврзаничка е на ендемичниот вид на автори, модерен конзервативец кога се во прашање вредностите на животот, а истовремено, вечна вљубеничка во убавото.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР