Повеќето нешта што ги красат ѕидовите во домот се во фиксна состојба и не може лесно да се преместат или променат. Она што ги дефинира полиците како живеалишта на книгите е фиксирањето за една позиција – она што преставува исклучок од ова правило, е полицата за балансирање. Идејата е едноставна и принципот е стар колку што е стара физиката, но ефектот е различен во зависност од корисникот. Ставете предмети на рамките, книги на полиците и ќе видите што се случува: балансот не е апсолутно неопходен, така што не сте обврзани да одржувате рамнотежа на истите. Ефектот е постигнат, затоа што најдобриот дел во врска со овој дизајн е неговата улога како прототип – може да ги прикаже сите видови на балансирање, да издржи разни типови на визуелен ефект и да пружи интерактивен детаљ на обичните ѕидови.

СПОДЕЛИ
Претходна објаваСтолици инспирирани од Симпсонови
Следна објаваФото на денот | Попладневно кафе
Задолжена за најблагорoдната навика, наклонетоста кон книги. Стои на ставот дека умереноста е универзален клуч, нејзината перфекционираност јасно ги селектира информациите со кои врши промоција на книжевната уметност. Живеејќи неколку животи паралелно - како читател и автор, приврзаничка е на ендемичниот вид на автори, модерен конзервативец кога се во прашање вредностите на животот, а истовремено, вечна вљубеничка во убавото.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР