Шармот на стариот Њујорк | Rizzoli Bookstore

Дали се согласувате дека малите книжевни храмови треба да ја менуваат локацијата поради промена на урбанистичките или бизнис-плановите или пак, навистина треба да си...
video

Капоти чита од „Појадок кај Тифани“

„Ако постои една работа што ја мразам, тоа е мажи што касаат!“ - извикува Холи Голајтли во првите страници на „Појадок кај Тифани“, малечката; но,...

Организирање на книгите по боја

Како и повеќето видови на хоби, многу е забавно да се биде пасиониран читател: да се купуваат книги, да се прават списоци, да се...

Класичен редизајн | Levente Szabó

Levente Szabó со својот Проект за Големи Книги ја презентира својата серија во втор дел, повторно посветена на најголемите класични дела во историјата, со...

7 факти за библиофилите

Дали знаевте дека во вените на еден библиофил наместо крв, тече кафе? Од Barnes and Nobles тврдат дека е тоа така, упатувајќи на седумте...

Библио-кутија | Криенка меѓу книгите

Студиото Able + Baker (A+B) од Калифорнија со идеја која може да сокрие неред од предмети со впечаток на средени книги, ја создаде Модерната...

Направи сам | Чанта – книга

Направи сам задача за денес: повеќе од убедени сме дека дома Ви стои некоја непрочитана книга во тврд повез (која најверојатно Ви е наследство...
video

Краток филм за „Гарванот“

Мало потсетување на една декемвриска ноќ во 1959 година и една никогаш непрежалена, платонска љубов: По, млад писател, стои заклучен во својата самотија во...

70 години потоа | The Little Prince: A New York Story

Што би помислиле за информацијата дека авторот на „Малиот принц“ избришал референци од крајот на својата книга во кои се спомнува Њујорк и Рокефелер...

Улица на троновите | Joe and Max

За дополнително да се подгрее атмосферата пред враќањето на Игра на троновите на HBO, за креативниот публицитет кој ги украси улиците на Лондон се...

Книга која свети | Studiomeiboom

Како што читателите знаат, независно од нивниот вкус, прочитале барем еден наслов што ја третира интригата на илуминатите. Но, всушност, ниту една од нив...

Писма | Quentin Scribbler

Барав начини да бидам искрен со себе. Ти си одеше на сите страни од светот со заслепувачка светлина под нозете. Додека спиеше во прегратки потешки од окови, јас на...

Хартијата како медиум | Li Hongbo

Со користење на илјадници страници флексибилна хартија којашто најчесто е застапена во огромните именици, Li Hongbo создава впечатлива хартиена уметност. Позначајните дела во нејзиното...

Креативна кампања | Book Buddies

Не е тајна дека мачките по непишано правило, уживаат кога се опкружени со книги. Друштвото на животински спасувачи од Berks County со својата нова програма...

Вљубени обележувалки за книги

Интуитивно, нешто ни говори дека севкупната еуфорија околу дилемата дали да се слави св. Валентин или св. Трифун, не Ви оди во пријатна корист...

Книжевен Валентин | Adam Ellis & HCB

„Книжевен Валентин“, серијата GIF фотографии кои оддаваат почит на омилените писатели и се доста популарни оваа недела, се дело на графичкиот дизајнер Adam Ellis....