Повторно на дневен ред дилемата дали да се уништуваат старите книги? Битка без цел, полемика без поента затоа што едниот аргумент е неоспорлив, а тоа е против уништувањето на книгите. Па, макар и за давање втор живот! Она што Ви го предлагаме денес се реупотреба на навистина СТАРИ книги, кои го отслужиле своето и кои веќе не се во состојба да се чуваат, читаат или подарат. Се инспириравме од еден креативен блог и решивме со Вас да го споделиме предлогот… како Ви се допаѓа идејата да направите сами закачалка со книги?

Потребно Ви е:

– стари книги, во стандардна и џебна големина
– интересни куки за закачување
– лепило
– штрафови
– пиштол за заштрафување
– дрвена летвичка

1

Чекорите се навидум едноставни, но не треба да Ве заплашат бидејќи процедурата е речиси иста како кога закачувате слика на ѕид. Разликата е во тоа што овој пат сами треба да ја направите закачалката – да ја стилизирате и да изберете книгите да одговараат една на друга, пред да ги зацврстите со кука и штраф.

2

3

4

5

СПОДЕЛИ
Претходна објаваLouis Vuitton | машка колекција за есен/зима ’14/’15
Следна објаваНајинспиративните кафулиња во светот (2 дел)
Задолжена за најблагорoдната навика, наклонетоста кон книги. Стои на ставот дека умереноста е универзален клуч, нејзината перфекционираност јасно ги селектира информациите со кои врши промоција на книжевната уметност. Живеејќи неколку животи паралелно - како читател и автор, приврзаничка е на ендемичниот вид на автори, модерен конзервативец кога се во прашање вредностите на животот, а истовремено, вечна вљубеничка во убавото.

НЕМА КОМЕНТАРИ