Од љубов до бинго

837 фотографии спакувани во едноминутно видео раскажуваат цела животна приказна. Кусиот филм ,,Од љубов до бинго'' (,,From love to bingo’’) изненадува, прикажувајќи 15 различни...

Бакнеж

,,Бакнеж'' (,,Тhe Kiss’’) e кус четириминутен филм чии носители се Matt McBrayer, Penny Blackwood Flick и Michael Goldberg. Станува збор за иновативно видео кое...

Си беше еднаш…

Ова е приказна која ќе ви го одземе здивот. Во неа: бебиња мајмунчиња изгубени низ застрашувачките дрвја, вештерка, крокодили, тигар, ,,попотамус’’ и еден лав,...

И сѐ беше во ред

,,И сѐ беше во ред'' (,,And Everything Was Alright'') е емотивен и инспиративен кус филм од Robert Kilman и Safwat Saleem, создаден врз основа на...

Мали задоволства

,,Мали задоволства'' (,,Small pleasures’’) e кус филм сo времетраење од пет минути, дело на грчкиот режисер Constantin Pilavios. Преку суптилен и жив приказ на најубавите, навидум небитни...

Креативно уништување

Данското телевизиско шоу ,,Dumt & Farligt'', ја третира глупоста, опасноста, и нескротливата жед на човекот за уништување на монотоната хармонија. Во процесот на создавање...

Убавината на секундата

Во конкуренција на минутите, часовите, деновите, месеците, годините, честопати на секундата се гледа како на екстремно кус период, без можност да се зграбат крупни нешта...
video

Логото на Новак Џокович

Видео објаснување за типографијата и инспирацијата користена за логото на тенискиот првак Новак Џокович. Погледнете.

Некаде

Убавината е присутна насекаде околу нас. Видлива или затскриена, таа не опкружува во секој агол, секој предмет, секое место. ,,Некаде'' (,,Somewhere'') e кусо четириминутно...

Доживеј го градот, живеј го јазикот

Париз, Лондон, Барселона, Лос Анџелес, Сиднеј, Пекинг и Ванкувер - седум светски градови спакувани во исто толку убави и едукативни видео разгледници. EF International...

Секој момент е универзум

Секој нов момент нуди бесконечно можности за издигнување, шанса да се стане подобар и посреќен човек, но и да се погреши. ,,Секој момент е...

Господин Среќен

Среќата постои за да биде споделена. Еден сосема мал гест на споделување љубов, внимание и убава мисла може да има магично дејство. Сведок е...