Убавината е присутна насекаде околу нас. Видлива или затскриена, таа не опкружува во секој агол, секој предмет, секое место. ,,Некаде” (,,Somewhere”) e кусо четириминутно видео за естетиката на светот, кое ги комбинира воодушевувачките пејзажи од природата и вештачките креации создадени од човечката рака. Низ виорот на времето, преку паралела ден-ноќ, а со сцени од природната и механичката динамика, Мiadox имаат создадено прекрасно визуелно искуство, кое треба да ги разбуди вашите сетила за убавото. Бидејќи убавината е некаде и секаде. Погледнете.

СПОДЕЛИ
Претходна објаваПрв впечаток | Излози
Следна објаваОсомничени за соуче(с)ништво | Матуранти IV-11
Воден од премисата дека патувањата се празник за душата, а убавиот топол дом нејзино единствено прибежиште, во рамки на креативната страна на животот ги промовира содржините со кои ги збогатува ваквите видици. Неуморен трагач по малите животни радости, со космополитски дух, неизмерна љубов кон животните и пасија кон сите уметнички форми на емотивна експресија. Вљубеник во минимализмот, алтернативната музика, пишаниот збор на Мураками и шармот на Јужна Франција.

НЕМА КОМЕНТАРИ