Директно од срцето на вжештената атмосфера, брканицата по совршен изглед, соодветна локација и музика, отелотворување на гламурот кој во суштина означува прво елегантно случување во животот; неминовно е обележувањето на четирите години врзно ткиво во училишните клупи.

Сумарум на средношколските денови, кој гимназијалците од IV-11, од Гостивар, на апсолутно неконвенционален и несекојдневен начин го остваруваат: нивната одлука алманахот да го концепираат на своите маани (поради кои се осудени) и нивните доблести (поради кои се помилувани), преку метафора на затворски амбиент и затвореничка униформа, ги обединува 28те соучени(с)ници со еднаква вина.
Ве оставаме да уживате во интересната галерија и да се согласите за уникатноста на идејата. Секоја пофалба!

СПОДЕЛИ
Претходна објаваНекаде
Следна објаваОбвиткајте се во книга
Задолжена за најблагорoдната навика, наклонетоста кон книги. Стои на ставот дека умереноста е универзален клуч, нејзината перфекционираност јасно ги селектира информациите со кои врши промоција на книжевната уметност. Живеејќи неколку животи паралелно - како читател и автор, приврзаничка е на ендемичниот вид на автори, модерен конзервативец кога се во прашање вредностите на животот, а истовремено, вечна вљубеничка во убавото.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР