Временските капсули се осмислени со цел да им дадат на идните генерации увид во животот пред многу години – но, не е изненадувачки што луѓето имаат тенденција да ги пополнат истите единствено со добри артефакти на цивилизацијата, така што приказната изгледа многу поквалитетна отколку што навистина е. Значи, кога археолозите ќе посакаат да ја дознаат вистинската приказна за даден период, тие се осврнуваат кон отпадот…

Планина од античко ѓубре звучи особено непријатно, па затоа археолозите измислија ново име за истото: middens. Досега, ова им откри фасцинантни факти за минатите цивилизации што историските книги претежно, го изоставиле. Каква приказна би раскажал денешниот отпад, кој би бил откриен години и години подоцна?

СПОДЕЛИ
Претходна објаваСо книга во војна | American Library Association
Следна објаваНајубавите села низ светот
Задолжена за најблагорoдната навика, наклонетоста кон книги. Стои на ставот дека умереноста е универзален клуч, нејзината перфекционираност јасно ги селектира информациите со кои врши промоција на книжевната уметност. Живеејќи неколку животи паралелно - како читател и автор, приврзаничка е на ендемичниот вид на автори, модерен конзервативец кога се во прашање вредностите на животот, а истовремено, вечна вљубеничка во убавото.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР