Уште при првата средба меѓу Angelo Merendino и Jennifer, Angelo почувствувал дека таа е вистинската. Љубовта не може да се скрие, таа израснува многу брзо особено ако е искрена и вистинска како во нивниот случај. Се заколнале на вечна љубов во Њујорк опкружени со најблиските. Но набргу животот им приредил непријатно изненадување, биле принудени да учествуваат во битка која не ја избрале тие самите. Пет месеци по стапувањето во брак, на Jennifer и било дијагностициран рак на дојка. Како што пишува Angelo на блогот посветен на битката на неговата сопруга со ужасната болка: „Се сеќавам на точниот момент… гласот на Jen и чувството кое ме обви. Чувство кое никогаш не ме напушти. Никогаш нема да заборавам како се погледнавме еден со друг во очи, држејќи се за раце и двајцата мислевме – Заедно сме, се ќе биде добро“.

Во текот на целата борба Angelo прави фотографии од сите стадиуми низ кои Jennifer била принудена да помине, со цел да го прикаже ликот на ракот преку лицето на неговата сопруга. Ни за момент не ја оставил сама, поддржувајќи ја во секој момент и давајќи и причина за насмевка и волја за живот… но за жал тоа не било доволно за да ја добијат битката.

71

72

73

74

75

76

77

78

79

80

81

82

83

84

86

87

88

89

90

91

92

93

94

95

97

98

99

100

101

102

103

Нивната приказна е трагична, но Angelo успева да се издигне над сопствената трагедија и болка и да порача дека не мора сите битки да добијат ваков крај.

СПОДЕЛИ
Претходна објаваКреативни и флексибилни | Paperlux букмаркери
Следна објаваЧудесна куќа со бајковита идила
Членот на креативното семејство кој ја перцепира уметноста како експресионистичка и прогресивна категорија. Со фотографска меморија и селективно избирање и величање на големите уметници, успешно ја промовира креативната страна на животот. Како застапник на уметничките вредности во разнообразност, вистинското креативно освежување и инспирација го бара во историски маркантните показатели на уметност.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР