Како начин на раскажување на приказни и создавање светови, aнимацијата е совршена алатка за пренесување на идејата. Се што ќе замислиме да оживее и сите кои ќе го видат да го доживеат токму онака како што било замислено. Таа има потенцијал да Ве внесе во свет кој е богат и динамичен, но многу помагичен од реалноста.

Има нешто посебно во тоа кога ќе го видиш карактерот кој бил една обична слика, како наеднаш добива живот и емоции.

Пасија кон ноќното небо кое влече една универзална закана: што ако светлината на небото исчезне? Приказната за светулките како дипломска тема на аниматорот Диме Ѓорѓиевски е замислена како научена лекција од животот – да се одржи детето во нас апсолутно будно за помагично да гледаме на работите. Постојат милион начини да се пренесат вакви пораки за да ги потсетиме луѓето на магичната страна на животот. Анимацијата е само еден начин кој навистина е ефективен.

СПОДЕЛИ
Претходна објаваУметност од вселената | Мартин Стојановски
Следна објаваМини стан со нежна убавина
Задолжена за најблагорoдната навика, наклонетоста кон книги. Стои на ставот дека умереноста е универзален клуч, нејзината перфекционираност јасно ги селектира информациите со кои врши промоција на книжевната уметност. Живеејќи неколку животи паралелно - како читател и автор, приврзаничка е на ендемичниот вид на автори, модерен конзервативец кога се во прашање вредностите на животот, а истовремено, вечна вљубеничка во убавото.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР