Откако веќе констатиравме дека да се чита е секси, наидовме на фотографија која го потврдува истото… дури и во рамки на Македонија! Толку многу наслови, а само една девојка? Станува збор за дело на Драган Божинов, дваесет-годишен фотограф чиј објектив го заробува сексилипот на интелигенцијата во една елегантна композицијата од која зрачи уметност.

СПОДЕЛИ
Претходна објаваФонтана за кучиња
Следна објаваСлики инспирирани од филмови | Alice X. Zhang
Задолжена за најблагорoдната навика, наклонетоста кон книги. Стои на ставот дека умереноста е универзален клуч, нејзината перфекционираност јасно ги селектира информациите со кои врши промоција на книжевната уметност. Живеејќи неколку животи паралелно - како читател и автор, приврзаничка е на ендемичниот вид на автори, модерен конзервативец кога се во прашање вредностите на животот, а истовремено, вечна вљубеничка во убавото.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР