Доколку сте во врска Ве советуваме – Сакајте го, но доколку не сте биле вистинските еден за друг и сега сте разделени Ве советуваме – Не заборавајте го!

Не заборавајте го, затоа што некогаш сте биле негова принцеза;

Не заборавајте го, затоа што ги трпел и исполнувал сите Ваши каприци, желби и замисли;

Не заборавајте го, затоа што Ви овозможил најубави моменти;

Не заборавајте го, затоа што секогаш знаел да Ве насмее и да Ви го исполни слободното време до максимум;

Не заборавајте го, затоа што Ве научил да играте табла и некои компјутерски игри… и секогаш Ви попуштал само да успее да види насмевка на Вашето лице;

Не заборавајте го, затоа што бил покрај Вас секогаш кога Ви било тешко;

Не заборавајте го, затоа што Ви дозволил да се исплачете во неговата прегратка кога и да сте имале потреба за тоа;

Не заборавајте го, затоа што не заборавил ниту еден значаен датум за Вас;

Не заборавајте го, затоа што и тој нема да Ве заборави;

Не заборавајте го, затоа што тогаш треба да ги заборавите и заедничките спомени, а тоа значи да заборавите дел од Вашиот живот;

Не заборавајте го, затоа што некогаш тој бил Ваш прв избор и Вашиот принц.

Не сакајте го, ценете го како личност која била дел од Вашиот живот, бидете пријател кој секогаш ќе биде тука за него… и не заборавајте го! Штом бил дел од Вашиот живот, тогаш е вреден за сеќавање.

Продолжете напред и со насмевка сеќавајте се на него.

СПОДЕЛИ
Претходна објаваПетта Авенија | Големи книжевни моменти
Следна објаваЖивотна лекција | To Do List
Членот на креативното семејство кој ја перцепира уметноста како експресионистичка и прогресивна категорија. Со фотографска меморија и селективно избирање и величање на големите уметници, успешно ја промовира креативната страна на животот. Како застапник на уметничките вредности во разнообразност, вистинското креативно освежување и инспирација го бара во историски маркантните показатели на уметност.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР