Своевидна ренесансна оптичка илузија која делува речиси едноставно и здодевно, е во суштина, најверојатно иновативен принцип на игра со сенки, куртоазно претставени од страна на уметникот Пабло Гарсија. Со користење на техника која што самиот ја нарекува „profilography“, тој трансформира серија на цртежи од 16 профили, дело на германскиот уметник Албрехт Дирер. Континуитетот на профилниот лик преку 3D ефект на затворена контура, се монтира врз моторно управувано вретено, истовремно осветлено со тангентна светилка при што анимира серија на човечки силуети во morph ефект. Крајниот резултат е прекрасен – додека готовиот производ е интригантен, истовремно претставува убавина од свој ред.

СПОДЕЛИ
Претходна објаваДали се плашите од темнината? – Сидни Шелдон
Следна објаваСовети за добар говорник
Задолжена за најблагорoдната навика, наклонетоста кон книги. Стои на ставот дека умереноста е универзален клуч, нејзината перфекционираност јасно ги селектира информациите со кои врши промоција на книжевната уметност. Живеејќи неколку животи паралелно - како читател и автор, приврзаничка е на ендемичниот вид на автори, модерен конзервативец кога се во прашање вредностите на животот, а истовремено, вечна вљубеничка во убавото.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР