Многу генерации пораснаа со Дизниевите анимирани филмски реализации на познатите бајки од Браќата Грим, и на страна од тоа дека поучноста на овие филмови за деца е дискутабилна, популарноста на овие безвременски екранизации дефинитивно не е. За разлика од изворните приказни на браќата Грим, во Дизни филмовите доброто секогаш го победува лошото. Но што ќе се случеше доколку доброто не победеше, а плановите и соништата на негативците се исполнеа?

Сликовит одговор на ова прашање нуди талентираниот уметник и костимограф Justin Turrentine,  кој преку серија илустрации портретира алтернативен крај на неколку добро познати Дизни бајки, во полза на негативците.

1

2

3

4

5

6

СПОДЕЛИ
Претходна објаваМлади креативци | Горан Папаз
Следна објаваЖивотот е како забава
Величeњето и практикувањето на креативната страна на животот предизвикана од љубовта кон убавото ја одликува со особен креативен шарм и инспирација затекната на различни места. Пасионирана вљубеничка во визуелните форми на уметност, ја поддржува тежината на автентичните креативни артефакти кои го издржале тестот на времето - доволно долго за да создадат нова приказна за уметноста, раскажана преку херојските очи на истата.

1 коментар

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР