Амбициозната идеја на фирмата Churtichaga + Quadra-Salcedo Arquitectos, во соработка со архитектот Leticia Lopez de Santiago, за претворање на поранешната мадридска кланица во нешто сосема различно – јавен кино центар, беше успешно реализирана. Архитектите го опишуваат концептот на дизајнот како спој од магичниот контраст на филмовите, фасцинацијата од кошничарството и ткаењето и техниката на бескрајна геометрија, сето ова, додека се одржува богатата историја на градбата.

Оваа претходно напуштена локација и подарува на јавноста еден културен центар кој е дом на богата филмска архива, филмско и телевизиско студио, две кино сали, кантина и двор со летно кино.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

СПОДЕЛИ
Претходна објаваКолекција накит од Brian Atwood
Следна објаваИнсекти | Wil Mijet
Величeњето и практикувањето на креативната страна на животот предизвикана од љубовта кон убавото ја одликува со особен креативен шарм и инспирација затекната на различни места. Пасионирана вљубеничка во визуелните форми на уметност, ја поддржува тежината на автентичните креативни артефакти кои го издржале тестот на времето - доволно долго за да создадат нова приказна за уметноста, раскажана преку херојските очи на истата.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР