Се работи за обид да се снимат пингвините додека лебдат во воздухот. Но, не би било интересно ако марфиевиот закон престане да владее, па така моментите на исчекување се проследени со неупех, а моментите кога „креваме раце“ се појавува долгоочекуваното. Анимацијата со наслов  „ Do penguins fly“ е  во режија на Албан Лелиевр.

СПОДЕЛИ
Претходна објаваЏиновски ѕид од книги | Anouk Kruithof
Следна објаваЗлатен допир
Афирмацијата на уметничките вредности обелоденети преку седмата уметност е нејзин печат врз креативната страна на животот. Во чекор со последните ажурирања од својата област, внимателно ја унапредува уметноста. Суптилното комуницирање преку музиката и користењето на мултимедијалниот приказ на уметноста ја прават непоправлив оптимист и трагач кон суперлативот од светски убавини.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР