Дрвените штипки, освен за сушење на нашите алишта, може да имаат и креативна употреба. Ви прикажуваме неколку идеи.

*Проект 1*

Потребни ви се:
– празна конзерва
-дрвени штипки
мал свеќник
– саксија

На празната конзерва почнете да ги редите штипките една до друга, во внатрешноста додадете мал свеќник или саксија.

*Проект 2*

Потребни ви се:
-картон во округла форма, во саканата големина
-штипки
-(сатенска) лента

Наредете ги штипките на картонот, врзете ја лентата и закачете ги вашите новогодишни желби и картички или чаеви.

*Проект 3*

Потребни ви се:
-округло огледало
-штипки
-(сатенска) лента

Наредете ги штипките околу огледалото, врзете ја лентата и закачете го на саканото место.

СПОДЕЛИ
Претходна објаваЧитањето е содржина, а не површина
Следна објаваЗвуците на Аронофски
Вљубеник во уметноста и дизајнот, пружа несекојдневна и ретка презентација на истите. Носител на особена артистичка визија поткрепена со последните модни случувања, својата визуелна меморија успешно ја инкорпорира во светот на заборавените уметнички вредности. Подржувач и промотор на хуманоста, вешто ја унапредува како креативната, така и хуманата страна на животот.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР